Als je last hebt van een lage bloeddruk dan moet je op tijd zout eten, je zou kunnen denken aan snacks en nootjes. Maar je kunt ook mineraal water nemen met een hoog zoutgehalte. Er kunnen ook andere oorzaken zijn dat je een lage bloeddruk hebt, als dit te maken heeft met moe zijn en stress hebben dan moet dat vermeden worden. Je moet op tijd naar bed, op tijd pauze houden en ook op tijd ontspannen. Daarnaast moet je het rustig aan doen wanneer je voelt dat het even niet gaat. Zorg er ook voor dat je wanneer je je niet goed voelt je even rustig op adem kunt komen, ga even liggen of zitten en als je dan weer op wilt staan doe dit dan ook rustig aan. De stress kun je maar beter vermijden, wanneer dit mogelijk is meng je dan ook niet in discussies, dat levert ook stress op!

 

Denk aan de stress

Bij een lage bloeddruk moet je stress vermijden. Veel mensen met een lage bloeddruk maken zich druk, ze willen er vanaf komen en zijn bang dat het alleen maar erger wordt. Als je nu eens flauw bent gevallen en het gebeurt op korte termijn nogmaals dan kun je bang zijn dat het weer gaat gebeuren. Dit kan er voor zorgen dat je binnenkort weer een lage bloeddruk krijgt alleen al omdat je je druk maakt en de kans dat je dan flauw gaat vallen is groot. Je moet daar daarom niet aan denken en stress vermijden, zet dat idee uit je hoofd en zorg dat je weet hoe je de lage bloeddruk aan kunt pakken, stress is zinloos!Je kunt maar beter denken aan op tijd eten en drinken, gezond zijn, op tijd bewegen en op tijd rusten! Je moet op tijd pauze nemen zodat je kunt ontspannen, zoek een leuke hobby zodat je even je gedachten op zij kunt zetten en kunt genieten! Daar kun je al goed door opknappen dus geniet er van en zorg er voor dat je gaat genieten van een heerlijke maaltijd met een ander en zorg dat je de hele dag door voldoende vocht binnen krijgt.

 

Laat de lage bloeddruk omhoog komen

Je moet de lage bloeddruk omhoog laten komen, dit kan door voldoende vocht en zout. Als je voldoende zout in je lichaam hebt dan kan je lichaam het vocht beter vasthouden! Dus wanneer een lage bloeddruk bij jou vaker voorkomt, zorg dan dat je altijd iets bij hebt met voldoende zout zodat je flauwvallen kunt voorkomen! Vertel anderen ook dat je last hebt van een lage bloeddruk, wanneer je je even niet goed voelt en gaat zitten of liggen weten zij ook waarom dat is. Zij kunnen dan ook wat te eten of drinken voor je halen zodat je bloeddruk weer snel kan stijgen en je jezelf weer beter voelt.

 

Aanbevolen bloeddrukmeters

Een goede bloeddrukmeter is zeer waardevol voor uw gezondheid. Onderstaande bloeddrukmeters staan bekend als goede bloeddrukmeters met een correcte prijs – kwaliteit verhouding.