De symptomen van een lage bloeddruk zijn duizeligheid, veel mensen hebben het idee alsof ze zeeziek zijn en willen dan alleen maar liggen. Je kunt last hebben van flauwvallen, je voelt je niet goed en wil dan ook liever liggen. Je kunt ook een verandering hebben van mentale status. Dit houdt in dat je eerst geconcentreerd bent en dan verward. Je kunt ook misselijk zijn en het opeens koud en warm hebben, dit moet dan in de gaten worden gehouden. Je kunt ook vermoeid zijn of een concentratiestoornis hebben. Ook een depressie is bij een lage bloeddruk mogelijk.

De lage bloeddruk aanpakken

Je moet niet rond blijven lopen met een lage bloeddruk, veel mensen denken dat het geen kwaad kan, maar je lichaam heeft voldoende zout nodig. Je lichaam moet water op kunnen nemen en dat is voor de organen van levensbelang. Je moet er daarom voor zorgen dat je niet te lang rond blijft lopen met een lage bloeddruk, wanneer het niet over gaat, raadpleeg dan de arts. Het gaat er niet om dat je er twee of drie dagen last van hebt, maar als het een week is dan is het tijd om naar de arts te gaan. Er kan dan samen gekeken worden wat de oorzaak is. Ook wanneer je last hebt van de symptomen en je duizelig voelt dan moet je de symptomen aanpakken.  Ben jij duizelig vanwege de bloeddruk en merk je dat je veel transpireert? Dan moet je juist veel blijven drinken, de kans is groot dat je dan een tekort hebt aan vocht en zout, je lichaam heeft dit nodig en dit kan dus ook een lage bloeddruk veroorzaken! Het is goed dat je hier nu wat aan gaat doen, je kunt de symptomen herkennen en hier vast en zeker al wat aan doen. Je kunt bijvoorbeeld stress vermijden, op tijd naar bed gaan en gezond eten en drinken. Dat is de basis van een goed en gezond leven! 

Symptomen bestrijden van de lage bloeddruk

Je moet nu de symptomen van de lage bloeddruk bestrijden, vermijd stress en vermoeiende situaties, zorg er voor dat je kunt ontdekken waar je van kunt ontspannen en besteed daar je tijd aan. Als je daar nu wat meer aan doet dan zorg je er voor dat je dat alvast binnen hebt, wanneer je dan nog regelmatig duizelig bent neem dan op tijd wat te eten en drinken. Sowieso is ritme en regelmaat van groot belang, iedere dag een ontbijt, dan een tussendoortje, tussen de middag weer eten en in de avonduren dien je weer een goed diner te hebben. Voordat je naar bed gaat kun je bij de tv nog wat te eten en drinken nemen, maar niet teveel. Als je gedurende de hele dag wat kunt eten dan is dat goed voor je lichaam en je hebt niet snel een tekort aan vocht en zout.

 

Aanbevolen bloeddrukmeters

Een goede bloeddrukmeter is zeer waardevol voor uw gezondheid. Onderstaande bloeddrukmeters staan bekend als goede bloeddrukmeters met een correcte prijs – kwaliteit verhouding.